Novosti

24.03.2022

EV6 dobio glavnu nagradu Red Dot Design za 2022.

Električni crossover Kia EV6 ukupni pobjednik u kategoriji ‘Najbolje od najboljeg’  
Europski auto 2022. godine dobio i priznanje Red Dot za najinovativnije proizvode
Od 2009. godine Kia osvojila 27 nagrada ovog renomiranog dizajnerskog natjecanja
Nagrada Red Dot Award: međunarodni žiri ocjenjuje puno više od estetike

Višestruko nagrađivani Kia EV6, nakon što je nedavno okrunjen za Europski auto 2022. godine ostvario je i ukupnu pobjedu na prestižnim nagradama za dizajn Red Dot za 2022. godinu. Stručni žiri od 50 članova renomiranog međunarodnog dizajnerskog natjecanja nagradio je EV6 priznanjem "Red Dot: Best of the Best" za njegov pionirski i u budućnost usmjeren dizajn.

Europski auto 2022. godine dobio i priznanje Red Dot za najinovativnije proizvode
Potpuno električni crossover proglašen je i pobjednikom u kategoriji Red Dot: „Inovativni proizvodi“. Kao Kijino prvo namjensko baterijsko električno vozilo EV6 simbolizira novi smjer korejskog automobilskog diva koji postaje vodeći pružatelj rješenja održive mobilnosti. Prijelomni električni crossover stvoren je u skladu s Kijinom novom dizajnerskom filozofijom 'Opposites United' koja pruža snažan vizualni identitet s kontrastnim kombinacijama oštrih stilskih elemenata i kiparskih oblika. EV6 je i prva Kia koja se temelji na naprednoj električnoj globalnoj modularnoj platformi (E-GMP). Ova inovativna platforma je omogućila EV6 da ponudi jednu od najprostranjenijih unutrašnjosti u svojoj klasi, doseg vožnje do 528 km s jednim punjenjem i 800-voltnu tehnologiju vrlo brzog punjenja koja omogućava punjenje vozila od 10 do 80 posto kapaciteta baterije za samo 18 minuta.

Voditelj Kijinog globalnog dizajnerskog centra Karim Habib rekao je: "EV6 je vrlo značajan model za Kiju jer je naš prvi potpuno namjenski električni auto s našom najboljom tehnologijom nove ere. I dalje ćemo pomicati granice automobilskog dizajna i svoja vozila unaprjeđivati inventivnim, odvažnim i u budućnost usmjerenim dizajnom.

"Ove nagrade Red Dot priznanje su za sav trud naših ekipa i motiviraju nas da ostanemo na putu u budućnost usmjerene i do životne sredine odgovorne mobilnosti."

Od 2009. godine Kia osvojila 27 nagrada ovog renomiranog dizajnerskog natjecanja
EV6 nastavlja Kijin impresivan niz osvajanja nagrada Red Dot. Od 2009. kada je Kia Soul postao prvi model najstarijeg korejskog auto brenda s ovom nagradom, do danas je nagrađeno već 27 Kijinih modela. EV6 je šesta Kia koja je osvojila najviše priznanje Red Dot 'Best of the Best'.

Kia EV6 je nakon prošlogodišnjeg lansiranja u svijetu dobio izuzetno pozitivne reakcije javnosti. Pored nagrada Red Dot i Europski auto 2022. godine osvojio je i nagradu Njemački auto 2022. u kategoriji premium vozila, nagradu Auto 2022. godine u Irskoj, nagradu Auto 2022. godine u Ujedinjenom Kraljevstvu revije What Car?, priznanje Crossover godine u izboru medija TopGear.com za 2021. godinu i nagrade Best Cars za 2021. in 2022. godinu.

Nagrada Red Dot Award: međunarodni žiri ocjenjuje puno više od estetike
Red Dot Design Award je jedno od najvećih dizajnerskih natjecanja na svijetu. Nagrade Dizajnerskog centra Sjeverne Rajne-Vestfalije (Design Zentrum Nordrhein-Westfalen) dijele se u discipline: dizajn proizvoda, dizajn brenda i komunikacija te dizajn koncepata. Povijest Red Dot natjecanja datira u 1955.

Ovogodišnje kandidate ocjenjivao je međunarodni žiri od 50 članova neovisnih dizajnera, profesora dizajna i novinara s tog područja. Natječaj za dizajn pored estetike ocjenjuje i kriterije kao što su funkcionalnost, ergonomija, kvaliteta i ekološka kompatibilnost. U meta kategoriji »Inovativni proizvodi« naglasak je na inovativnim svojstvima predloženog proizvoda.
Upoznajte Kiju.

 

Obavještenje

Tehnologija Cookie-a omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više