Novosti

25.11.2021

Premijera potpuno novog Nira na salonu mobilnosti u Seulu

Novi Niro je drugi model Kijine nove strategije 'ponuđača održivih usluga mobilnosti' 
Niro naslijedio odvažne dizajnerske elemente koncepta Habaniro iz 2019. godine
Tri izvedbe – klasično hibridno (HEV), plug-in hibridno (PHEV) i električno vozilo (EV)

Kia je danas predstavila potpuno novog Nira koji je integralni dio Kijine sve šire ponude ekološki prihvatljivijih modela.

Potpuno novi Niro redizajniran je u skladu s dizajnerskom filozofijom "Spajanje suprotnosti " (Opposites United) i jasno predstavlja Kijinu predanost održivosti. Novi Niro koji crpi inspiraciju iz prirode odgovara kompleksnim potrebama osviještenih potrošača i pruža dizajn koji povezuje ekološku prihvatljivost sa zabavom i užitkom u vožnji.

Učinkovita aerodinamika i održivi materijali su kod novog Nira združeni s kohezivnom dizajnom. Ova savršena kombinacija donosi prostranost i izgled SUV-a. Pored toga Kia predstavlja način "Greenzone Drive Mode" koji automatski prebacuje iz (P)HEV (hibridnog odn. plug-in hibridnog) načina vožnje u EV (električni) način kako bi omogućio rješenja održive mobilnosti. Tijekom vožnje po zelenim područjima, kao što su stambena područja ili obližnje škole i bolnice vozilo automatski koristi struju na osnovi navigacijskih uputa i podataka o povijesti vožnje. Prepoznaje i vozačeva popularna mjesta (npr. dom i ured) označene u navigacijskom sustavu kao zelena područja.

Potpuno novi Kia Niro koji je pravi primjer Kijine predanosti održivosti i budućeg razvoja modela donosi i nove reciklirane materijale u kabini. Obloga stropa napravljena je od  recikliranih tapeta, sjedala su od bio poliuretana s tkaninom tencel od listova eukaliptusa, dok je na vratima upotrijebljena boja bez BTX (boja na vodenoj osnovi koja ne sadrži benzen, toluen i ksilen), koja smanjuje utjecaj na okoliš i količinu otpada.

Niro naslijedio odvažne dizajnerske elemente koncepta Habaniro iz 2019. godine
Vanjština novog Nira nadograđuje odvažne dizajnerske elemente prvi put predstavljene 2019. godine na konceptu Habaniro. Novi elegantni i samouvjereni crossover utjelovljuje Habanirov avanturistički pristup visokotehnološkom dvobojnom karoserijom. U unutrašnjosti kabine neuobičajena nesimetrična armaturna ploča spaja vodoravne i dijagonalne oblike, što implementira dizajnersku filozofiju 'spajanja suprotnosti', dok svojom odvažnom, praktičnom i ekološki prihvatljivijom konstrukcijom vozilo ispunjava etičko usmjerenje 'Zabava s razlogom' (Joy for Reason).

Potpuno novi Niro bit će raspoloživ u tri izvedbe – kao klasično hibridno (HEV), plug-in hibridno (PHEV) i električno vozilo (EV).

 

Obavještenje

Tehnologija Cookie-a omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više