Novosti

01.03.2022

Kia EV6 postao europski auto 2022. godine

Električni visokotehnološki crossover iz Kije osvojio jednu od najprestižnijih automobilskih nagrada 
Kia EV6 pobijedila žestoku konkurenciju – Renault Mégane E-Tech, Hyundai IONIQ 5, Peugeot 308, Škoda Enyaq iV, Ford Mustang Mach-E i Cupra Born 
EV6 ima pobjedničku kombinaciju dugog dosega i vrlo brzog punjenja - do 528 km s jednim punjenjem, punjenje od 10 do 80 % baterije za samo 18 minuta  
Kia će do 2026. godine lansirati 7 isključivo električnih vozila

Marka Kia ostvarila je prijelomno ostvarenje: potpuno novi Kia EV6 proglašen je europskim automobilom 2022. godine. Inovativni potpuno električni crossover je 59 članova žirija, kojeg čine ugledni auto-moto novinari iz 22 europske zemlje, proglasio kao ukupnog pobjednika.

Kia EV6 prvotno je bio u izboru za najvišu nagradu pored više od šezdeset modela lansiranih u 2021. godini. U studenom je žiri taj spisak skratio na sedam vozila, od kojih je bilo čak šest električnih, što je samo još dodatno dokazalo sve veći značaj električnih vozila za potrošače u vremenu kada tvrtka prelazi u novo doba mobilnosti.

Kia EV6 pobijedila žestoku konkurenciju – Renault Mégane E-Tech, Hyundai IONIQ 5, Peugeot 308, Škoda Enyaq iV, Ford Mustang Mach-E i Cupra Born 
Kia EV6 pobijedio je s ukupno osvojenih 279 bodova i tako postao europski auto godine 2022., slijedili su Renault Mégane E-Tech (265 bodova), Hyundai IONIQ 5 (261 bod), Peugeot 308 (191 bod), Škoda Enyaq iV (185 bodova), Ford Mustang Mach-E (150 bodova) i Cupra Born (144 boda).

Predsjednik žirija za europski automobil godine Frank Janssen rekao je: "Ugodno iznenađenje je da je Kia EV6 dobitnik ove nagrade. Krajnje vrijeme je da su brend Kia i cijela grupacija nagrađeni, jer su tako puno radili na ovom automobilu. Kijin tempo napretka baš je impresivan.«

EV6 ima pobjedničku kombinaciju dugog dosega i vrlo brzog punjenja
Jason Jeong, predsjednik u Kia Europe, pobjedu je komentirao riječima: »Zaista me veseli da smo osvojili titulu „Europski auto 2022. godine“ s modelom EV6, koji je prva Kia dobitnica ove prestižne nagrade. EV6 je zaista značajan automobil – naš razvoj već od samog starta bio je osmišljen tako da električna mobilnost bude zabavna, praktična i pristupačna s kombinacijom impresivnog dosega u realnom svijetu, mogućnosti vrlo brzog punjenja, prostrane visokotehnološke unutrašnjosti i izuzetnog iskustva vožnje. EV6 je uzbudljiva najava onoga što stiže u našoj sve većoj elektrificiranoj ponudi.”

Zbog namjenske platforme za električna vozila EV6 može prijeći do 528 km s jednim punjenjem, punjenje od 10 do 80 % baterije za samo 18 minuta    
EV6 je prvi Kijin namjenski električni automobil napravljen na električnoj globalnoj modularnoj platformi (E-GMP). Ova visokotehnološka platforma otklanja brojne kompromise s kojima se suočavaju električni automobili napravljeni na platformama prvobitno konstruiranim za upotrebu u vozilima s motorom s unutarnjim izgaranjem. Zbog E-GMP platforme, EV6 ima najveći kabinski prostor u razredu, izuzetno impresivan doseg do 528 km i mogućnost vrlo brzog punjenja s naponom od 800 V, koji strankama omogućava punjenje baterije od 10 do 80 posto za samo 18 minuta.

EV6 je prvi globalni model koji uključuje Kijinu novu dizajnersku filozofiju »Opposites United« koja crpi inspiraciju iz kontrasta koji se mogu naći u prirodi i društvu. U središtu dizajnerske filozofije je novi vizualni identitet koji budi pozitivne sile i prirodnu energiju, s kontrastnim kombinacijama oštrih stilskih elemenata i kiparskih oblika.

Nagrada „Europski auto 2022. godine“ je zadnja u sve duljem nizu svjetskih nagrada koje je dobio EV6 od svog lansiranja krajem prošle godine. Te nagrade su između ostalog Auto godine 2022. u Irskoj, Auto godine u izboru britanskog časopisa What Car?, Crossover godine 2021. u izboru TopGear.com, a bio je i pobjednik u kategoriji premium vozila u izboru za Njemački auto godine 2022. i ukupni pobjednik izbora ' Best Cars ' 2021./2022. godine.

Kia će do 2026. godine lansirati 7 isključivo električnih vozila
EV6 je prvi od sedam isključivo električnih modela koje Kia namjerava lansirati do 2026. godine. Električni crossover imat će ključnu ulogu u planovima tvrtka da postane vodeći svjetski pružatelj rješenja za održivu mobilnost.
Upoznajte Kiju.

 

 

Obavještenje

Tehnologija Cookie-a omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više