Novosti

10.06.2008

Kia započela s ekskluzivnim EURO 2008 aktivnostima

Čak 500.000 mladih nogometnih navijača sudjelovalo je u natječaju za Kijinog »Počasnog donosioca nogometne lopte.« Navijački cee’dovi krenuli su u »Drive to Glory« paradu.
Prošlog tjedna u Beču, tvrtka Kia Motors započela je s dvjema ekskluzivnim UEFA EURO 2008TM aktivnostima kako bi proslavila svoj status UEFA EUROTOP partnera i pružila potporu ovom sportskom događaju godine.

Kijin »Počasni donosilac nogometne lopte« (Official Match Ball Carrier)
U četvrtak, 5. lipnja 2008., imena 31 pobjednika Kijinog ekskluzivnog natječaja za »Počasnog donosioca nogometne lopte« objavljena su na posebnom događaju u Beču. Na natječaju, koji je trajao čak od siječnja, sudjelovalo je više od 500.000 mladih navijača iz cijele Europe. Najboljih 31 imat će životnu priliku – na početku utakmice sucu svečano predati nogometnu loptu i tako označiti početak susreta. Donosioci i pratitelji moći će uživati u trodnevnom boravku u gradu domaćinu utakmice kojeg im je omogućila upravo Kia.

»Donosioci« su birani na dva načina. Pokazali su se najboljima u »Kijinom obiteljskom nogometnom izazovu« gdje su imali priliku, zajedno s jednim od roditelja, pokazati svoj nogometni talent. Drugi način natjecanja bio je natječaj za najbolji esej ili najbolju fotografiju na temu »Kia, nogomet i obitelj.«

Nakon višemjesečnog izbora Kia je dodijelila 4 pobjednička mjesta državama domaćinima, Austriji i Švicarskoj, 2 mjesta Francuskoj, Njemačkoj i Nizozemskoj te 22 mjesta ostalim državama koje sudjeluju u prvenstvu. Hrvatskoj je dodijeljeno jedno mjesto (na utakmici Hrvatska – Poljska, 16. lipnja u Klagenfurtu).

Flota cee'dova kreće u »Drive to Glory« paradu
Večer prije početka prvenstva (u petak, 6. lipnja), Kia je organizirala »Drive to Glory« finale u bečkom Museumsquartieru, jednom od najpoznatijih gradskih kulturnih kompleksa.

Natječaj »Drive to Glory« potakao je navijače na kreativno oblikovanje jedinstvenog dizajna karoserije za vozilo cee'd uz upotrebu nacionalnih boja i elemenata EURO 2008 grafike. Odabrani su natjecatelji čiji su radovi iskrili pobjedničkim i navijačkim duhom. 

Flota pobjedničkih automobila izložena je na obje strane posebno dizajnirane pozornice u Museumsquartieru stvarajući tako predivnu scenu koja je na događaj privukla brojne gledatelje. Na svim ceremonijama prisustvovali su visoki predstavnici UEFA-e i  EURO 2008 SA-a te gradske uprave Beča.

16 dizajnera – pobjednika sudjelovalo je u Kijinoj »Drive to Glory« paradi koja je krenula od Kijine tvornice u slovačkoj Žilini prema Beču. Nakon proslave u Beču, svi natjecatelji zrakopolovom su otputovali u Ženevu na utakmicu Portugal – Turska.

Obavještenje

Tehnologija Cookie-a omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više