Novosti

16.05.2008

Microsoft i Kia zajedno u informacijsku budućnost

Microsoft i Hyundai-Kia automobilska grupacija zajedno će razviti automobilski zabavno-informacijski sustav najnovije generacije. Novo partnerstvo globalizirat će inovaciju u automobilskom »infotainmentu.«
Tvrtke Microsoft i Hyundai-Kia Automotive Group (HKAG) sklopile su dugoročni ugovor o suradnji na području razvoja automobilskih zabavno-informacijskih sustava. Tvrtke će, naime, zajedno razviti automobilski »infotainment« najnovije generacije. Svečanom potpisivanju dogovora o suradnji u Seoulu prisustvovali su Bill Gates, predsjednik uprave tvrtke Microsoft te Euisun Chung, predsjednik uprave HKAG. Dogovor su potpisali Martin Thall, generalni direktor Microsoftovog odjela za automobilizam i  Hyun Soon Lee, direktor tehnološkog odjela HKAG.

Microsoft i HKAG zajedno će kreirati inovativna rješenja koja će temeljiti na Microsoftovoj platformi za automobilske softwere, omogućavajući tako futurističku automobilsku tehnologiju za vozače vozila Kia i Hyundai diljem svijeta.

Bill Gates je prilikom potpisivanja dogovora o suradnji izjavio: »Radi se o novim sustavima koji će u potpunosti redefinirati iskustva vozača. Od proljeća 2006. HKAG i Microsoft dijele viziju budućnosti zabavno-informacijskih sustava u automobilima. Sada smo napokon udružili snage i razvit ćemo sustave najnovije generacije.«

»Strateški cilj tvrtke HKAG je postati vodeći svjetski automobilski proizvođač s visokim stupnjem razvoja informacijske tehnologije.«, izjavio je Chung. »Partnerstvo s Microsoftom formirat će temelj za ostvarivanje ovog cilja.«, dodao je.

Prvi plod ove suradnje stići će 2010. godine. Radi se o softveru za glasovne komande namijenjenom sjeverno-američkom tržištu koji će kasnije biti lansiran i na europsko i azijsko tržište. Softver će biti pristupačan i lak za upotrebu te će omogućiti u potpunosti drugačiji doživljaj vožnje vozačima.

Zabavno-informacijski sustavi najnovije generacije mogu se usporediti s osobnim računalima. Čak i nakon lansiranja proizvod može biti nadograđen s novim funkcijama.

Implementiranje Microsoftove platforme za automobilski softver povećavat će Microsoftovu prisutnost  na azijskom tržištu i obogatiti globalno automobilsko tržište. Microsoftovi sustavi već su prisutni u Fiatovim vozilima u Europi i Fordovim vozilima u Sjevernoj Americi.

Na fotografiji (slijeva): Martin Thall i Bill Gates (Microsoft), Euisun Chung i Hyun Soon Lee (Hyundai Kia Automotive Group).

Obavještenje

Tehnologija Cookie-a omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više