Novosti

22.05.2008

Kia Soul kreće u proizvodnju pod istim imenom

Kijin novi serijski model Soul namijenjen je vozačima »mladim po srcu.« Svjetska premijera Kije Soul održat će se na pariškom automobilskom sajmu ove godine. Kia Soul vozačima će ponuditi »svijet mogućnosti« za potpunu personalizaciju vozila.
Tvrtka Kia Motors potvrdila je da će njen najnoviji serijski model zadržati duh i ime konceptnog tria SOUL, predstavljenog na ovogodišnjem automobilskom sajmu u Ženevi i prethodnika – koncepta SOUL koji je debitirao na automobilskom sajmu u Detroitu 2006. godine. Kia je lansirala i prvu službenu fotografiju nadolazećeg modela koji će nositi ime Kia Soul.

»Reakcija medija i automobilske javnosti na konceptni trio SOUL bila je veoma pozitivna«, naglasio je Hyoung-Keun Lee, viši podpredsjednik i COO tvrtke Kia Motors. »Pozitivne reakcije i činjenica da su koncepti SOUL svojom vanjštinom i osobnošću veoma bliski novom serijskom modelu prirodno su dovele do zadržavanja ovog izazovnog imena«, zaključio je.
 
Konceptima SOUL Kia je najavila kako će u budućnosti ljubitelji vozila Kia svoje automobile moći prilagoditi vlastitom ukusu te odabrati model i dizajn koji najviše odgovora njihovoj osobnosti. O tome svjedoči i slogan konceptnog tria »Discover your SOUL« (prevedeno na hrvatski jezik: »Otkrijte svoju dušu«).

Konceptni trio – SOUL Diva, SOUL Burner i SOUL Searcher dizajnirao je Kijin europski dizajnerski tim na čelu s Gregoryem Guillaumeom i pod budnim okom šefa dizajna Petera Schreyera. Razvijeni su na temelju originalnog koncepta SOUL, predstavljenog 2006. godine u Detroitu.

Kijin šef dizajna, Peter Schreyer, posebno je naglasio ime koncepta: »Ime SOUL točno ilustrira mogućnosti koje ovaj Kijin model nudi. Odabirom raznih dodataka i boja vozači će moći izraziti svoju osobnost (dušu) kroz svoj automobil.«
 
U iščekivanju Paris Motor Showa Gregory Guillaume je primijetio: »Budući da Soul ne predstavlja zamjenu za nijedno vozilo iz Kijine trenutne palete, može si priuštiti i ponešto 'buntovništva.' Ženevski konceptni trio predstavlja aperitiv za premijeru serijskog modela u Parizu. Svakako možemo biti sigurni da će Soul zadržati gene uzbudljivog konceptnog tria.«

Novi Kia Soul potaći će vozače na emocionalno vezivanje uz robnu marku Kia. Automobil će se proizvoditi u Koreji od rujna 2008.

Fotografija: Kia Soul u »tomato« crvenoj boji.

Obavještenje

Tehnologija Cookie-a omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više