Novosti

26.05.2008

Proizveden 200 000. Kia cee'd

200 000. cee'd proizveden je u Žilini u petak, 23. svibnja 2008. Tvornica u Žilini proizvodi 50 verzija vozila cee'd rekordnom brzinom.
Upravitelji i osoblje Kijine tvornice u slovačkoj Žilini proslavili su još jedan povijesni događaj – proizvodnju 200 000. cee'da. »Jubilejni« trovratni pro_cee'd Dakar žute boje namijenjen je stranci iz Njemačke.

 »Ovo je još jedan od značajnijih dana za Kiju«, oduševljeno je rekao g. In-Kyu Bae, predsjednik i CEO tvrtke Kia Motors Slovačka. »100 000. cee'd proizveli smo u rujnu prošle godine i nakon samo osam mjeseci proizvodnja se udvostručila. Neprestano postižemo rekordnu proizvodnju, ali pritom svakako zadržavamo i visoku razinu kvalitete vozila.«

»Stil, dizajn, kvaliteta i trajnost članova obitelji cee'd, koja se proizvodi u Slovačkoj, omogućili su ponudu revolucionarnog sedmogodišnjeg jamstva koje je odigralo ključnu ulogu u porastu Kijine prodaje diljem Europe«, zaključio je Bae.

Tijekom ove godine, žilinska tvornica postavila je rekordnu proizvodnju 915 automobila na dan (ponedjeljak, 21. travnja), 4.474 automobila u jednom tjednu (7.-14. travnja) i 19.300 automobila u jednom mjesecu (travanj).
 
Paul Willis, COO tvrtke Kia Motors Europe, dodao je: »Od lansiranja cee'da u Europi u prosincu 2006. godine, obitelj cee'd, s izborom peterovratne, trovratne i karavanske karoserije, stilom, visokom kvalitetom i maksimalnim Euro NCAP zvjezdicama, odigrala je značajnu ulogu u osvajanju novih vozača.«
 
Dizajniran za nagrade i priznanja
Svjetski priznati njemački TÜV NORD Kiji je na svečanosti u Seoulu podijelio priznanja –certifikate DFE (Design for Environment) i LCA (Life Cycle Assessment). Radi se o certifikatima za zaštitu okoliša koje je Kia zaslužila nakon višemjesečnog strogog nadzora proizvodnje u slovačkoj tvornici. Kia cee’d, dizajniran i proizveden u Europi, prvi je automobil korejskog proizvođača koji je primio ova priznanja.

Osvojivši deseti naslov »Automobil godine« u nacionalnim izborima i prvo mjesto u više od 30 testova automobilskih časopisa diljem Europe, cee'd je postao najnagrađivaniji korejski automobil u europskoj automobilskoj povijesti.

Unatoč jakoj konkurenciji u C segmentu, cee'd je osvojio srca mnogih vozača koji su prvi put kupili vozilo Kia. Dizajniran posebno za europske kupce i proizveden u Europi, cee'd je postao »Obiteljski automobil godine« u Švedskoj, »Grčki automobil 2008. godine«, »Flotno vozilo godine« u Poljskoj, »ING Business Class automobil godine« u Belgiji i »Najbolji automobil godine« u C segmentu u Češkoj. Naslov »Automobil godine« osvojio je i u Rumunjskoj, Litvi, Makedoniji i na Kanarskim otocima.

Peterovratni cee'd osvojio je naslov »Najbolji peterovratni automobil« u Velikoj Britaniji i Danskoj, dok je danska verzija automobilskog časopisa Autobild rangirala cee'd Sporty Wagon kao »Najbolji karavan u 2007. godini« Nizozemski prestižni automobilski časopis Autoweek proglasio je cee'd »Najboljom inovacijom u 2007. godini«.

S 2748 radnika koji rade u dvije smjene, žilinska tvornica proizvodi više od 50 različitih verzija modela cee'd – peterovratni cee'd, cee'd Sporty Wagon i trovratni pro_cee'd te još deset različitih verzija terenca Sportage, a sve na šest finalnih montažnih traka koje dokazuju fleksibilnost tvornice. Zahvaljujući kvaliteti i trajnosti vozila proizvedenih u Slovačkoj, na njih u EU vrijedi sedmogodišnje jamstvo.

U prosincu će tvornica započeti s proizvodnjom eksprimentalne ekološke tehnologije – s njenih tekućih traka stizat će eco_cee'd koji potvrđuje Kijinu spremnost proizvoditi automobile koji su manje štetni za okoliš, ali još uvijek uzbudljivi za vožnju.

Tijekom planiranja gradnje i same gradnje tvornice zaštita okoliša bila je apsolutni prioritet. Uzeti su u obzir svi relevantni pravni aktovi koji reguliraju ekološku proizvodnju. Žilinska tvornica postavlja standarde produktivnosti, u punom pogonu ostvaruje rezultat od 100 automobila na zaposlenika godišnje i tako ostaje najproduktivnija tvornica automobila u Europi. 200 000. cee'd dokaz je svega gore navedenog.

Obavještenje

Tehnologija Cookie-a omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više